O nama

Dobrodošli u RAVENOL

We develop, produce and market high-quality lubricants that are equally well known both in Germany and on the international market. In our state-of-the-art, in-house laboratories, the high-quality products are tailored to receive the approvals of the leading car manufacturers and also to be able to comply with new specifications in the future. The quality management guarantees a high product standard, which is guaranteed from production to shipping.

The customer is offered an extensive range of lubricants and care products: car and truck engine oils, racing oils, gear oils for automatic and manual transmissions and drive axles, agricultural machine oils, hydraulic oils, industrial oils, specialties, greases, high-performance lubricants, car care products, cleaners, winter chemicals and Radiator protection (Antifreeze). 

RAVENOL is one of the most powerful lubricant brands for premium products in the world today.

Istorija

RAVENOL je zaštitni znak Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmBh, osnovanog 1946. godine u Nemačkoj. U to vreme, paleta proizvoda je obuhvatala ulja za monogradne motore i razna tehnička sredstva za čišćenje, koja su se distribuirala direktno i putem regionalnih trgovačkih lanaca. Sa proširenjem i modernizacijom Werter fabrike tokom pedesetih i šezdesetih godina, širila se i paleta proizvoda, te je obuhvatala višegradna motorna i transmisiona ulja, masti, kao i uvođenje maziva i sredstava za negu motorbicikala, kao i širok spektar sredstava za hlađenje. Distributivna mreža Ravenol proizvoda se postepeno širila, da bi obuhvatila celu Nemačku. 

Formirana je uspešna mreža trgovaca Ravenol proizvoda, a Ravenol je postala prepoznatljiva marka, a sve kao rezultat rada naših predstavnika.

Da bi ispunio sve veće tehničke zahteve tržišta, Ravenol je proširio paletu svojih proizvoda tokom osamdesetih godina na polusintetička i sintetička motorna ulja i ulja za menjače, raznu autokozmetiku, kao i na maziva i masti. U međuvremenu, distribucija naših proizvoda na teritoriji Nemačke je uključivala razne velike distributivne grupe, kako je potražnja za Ravenol proizvodima rasla.

Ova ekspanzija prodaje naših proizvoda je nastavljena tokom devedesetih godina, te je pokrivala i tržišta drugih kontinenata, kako je nastavljena globalizacija tržišta, te se danas Ravenol proizvodi prodaju u više od 80 država širom sveta.

Od osnivanja, kasnih četrdesetih godina, Ravenol je neprekidno na čelu nauke podmazivanja (lubrikacije), te danas može da se pohvali jednom od najinovativnijih, tehnički najnaprednijih paleta proizvoda za podmazivanje u svetu, te su, zaista, Ravenol proizvodi bez premca bilo gde u svetu.

Da bi se osigurao kontinuitet ovako visokog standarda, RAVENOL proizvodi se neprestano proveravaju i testiraju u našoj laboratoriji, koja je opremljena najmodernijom opremom. Neprekidno proveravamo i testiramo kvalitet naših proizvoda kroz proveru kvaliteta i sisteme nadzora kroz proizvodni proces. Pored navedenog, proizvodi se nadziru kroz naš unutrašnji sistem provere, da bi se osiguralo, da će od ulaznih sirovina pa sve do krajnjeg proizvoda, kupac moći da se osloni na kvalitet i tehnologiju Ravenol proizvoda.

Pored zaštite visokih standarda Ravenol proizvoda, posedujemo laboratorije sa visokoobrazovanim stručnjacima u oblasti analize ulja, razvoja proizvoda i analize pružanja usluga. Uvek držimo korak sa industrijom u cilju unapređenja naših proizvoda, što, zauzvrat, osigurava još veću pouzdanost našim kupcima i održava nas na čelu trenutnog tehnološkog razvoja.

Iza RAVENOL proizvoda stoji profesionalan i iskusan tim, koji su tu da osiguraju, ne samo kvalitet proizvoda, nego i da se staraju o potpunom zadovoljstvu kupaca. Naši kvalifikovani timovi za prodaju i distribuciju su kako u Nemačkoj, tako i u mnogim zemljama širom sveta u kojima sada Ravenol proizvodi dostupni, su posvećeni pružanju brze i pouzdane usluge u svako doba. 

Inovacije

1946
Founding of the Ravensberger oil and grease company Habisch and Triebel in Werther with single-grade oils and greases as well as technical cleaning agents.
1954

Registration of the brand name RAVENOL. Expansion of the product range to include industrial oils and coolants.

1964

Introduction of multigrade oils. Expansion of the product range in the area of ​​car and bicycle care products.

1974

New construction and extension of the company building for modernization and enlargement of the production area.

1977

New construction of a warehouse and office building followed by a second construction phase in 1985.

1985

Extension of the range to include semi-synthetic and fully synthetic motor and gear oils. Expansion of the sales network and first brand relaunch.

1993

Start and intensification of international sales activities. Renewed modernization of the production area.

2003

Expansion and modernization of the company laboratory. Optimization of production with a six-point automatic filling machine for motor oils.

2004

First certification according to DIN EN ISO 9001:2000. Start of global motorsport activities with racing lubricants. The company made its first appearances at national and international trade fairs.

2005

Intensification of global business relationships. Laboratory accreditation according to DIN EN/IEC 17025:2005.

2011

Modernization of the office and social rooms. Certification according to DIN ISO/TS 16949:2009.

2012

Comprehensive relaunch with a modernized brand logo and a new design of the product packaging, as well as a container optimization for lubricants.

2016

The anniversary year. RAVENOL celebrates its 70th anniversary together with customers and partners

2018

Partnership with the BWT Racing Point Formula One™ Team

2020

Accreditation according to DIN EN ISO/IEC 17025:2018, expansion of the office space through expansion in the warehouse

2020

The RAVENOL Group gets its first jetty at the Lubmin site

2021

Another anniversary year... RAVENOL celebrates its 75th anniversary with employees, partners and customers

2021

As an additional highlight, the partnership with the ASTON MARTIN – Cognizant FORMULA ONE™ TEAM was sealed

Korpa
Scroll to Top